Dé Sierteelt Distributiebon

SIDIbon, voor een logistiek label

Dit staat voor de Sierteelt Distributiebon. Deze nieuwe functionaliteit van het Flowertrack platform is in gebruik genomen bij CAAC Sierteelt Logistiek Aalsmeer en is ook gratis beschikbaar voor andere gebruikers.

De Sierteelt Distributiebon “SIDIbon” is uniek!

De Sierteelt Distributiebon is bedoeld voor het invullen en printen van een logistiek begeleidingsdocument. Deze SIDIbon kan gebruikt worden voor stapelwagens en denen waarop de scanbare FHA aan- en afvoerbrief ontbreekt. De barcodes op de SIDIbon geven de mogelijkheid om de informatie te scannen en te gebruiken voor track & trace informatie.
De barcodes op de SIDIbon zijn opgebouwd uit de door Floricode ontwikkelde bedrijf en locatie codes. In de sierteeltsector voorziet Floricode alle laad- en loslocaties van een unieke en uniforme locatiecode. Met de uniforme codering spreekt iedereen in de sierteeltsector dezelfde logistieke taal. Dit leidt tot minder onnodig ‘zoekverkeer’, een betere logistieke planning en minder fouten. Alle locaties op de veilingterreinen in Nederland, handelsbedrijven en kwekerijen zijn voorzien van een unieke GS1 locatiecode.

De afzender kan de SIDIbon gratis online aanmaken en uitprinten via SIDIBON.NL, u kunt hier alle informatie via de zoek-schermen ingeven. Denk hierbij aan de opdrachtgever, herkomst, bestemming, transportdrager en aantal.
Voorwaarden voor het ingeven van de opdrachtgever, herkomst en bestemming is dat de opdrachtgever over een bedrijfscode beschikt. Voor de herkomst en bestemming moet een locatiecode beschikbaar zijn. Aanvragen van en informatie over bedrijf en locatie codes kunt u vinden op FLORICODE.COM

SIDIbon & CAAC Sierteelt Logistiek
In de praktijk maakt CAAC gebruik van de bedrijf & locatie codes. De uitgevoerde werkzaamheden worden eenvoudig in onze systemen vastgelegd. De wijze van registratie bespaart veel tijd en is administratief inzichtelijk. SIDIbon is gebaseerd op Floricode & FloraHolland standaarden en kan in de hele sierteeltketen gebruikt worden. Het resultaat en de voordelen van SIDIbon zijn fenomenaal en wordt op grote schaal in de sierteeltketen gebruikt tijdens transport.

Download: Nieuwsbrief Flowertrack / SIDIbon

Aanmaken SIDIbon

Ga naar Flowertrack