SIDIbon nu ook voorzien van QR-code

Dé Sierteelt Distributie bon “SIDIbon” is vanaf nu ook voorzien van een 2D QR-code. QR-codes zijn ruimte besparend en toepasbaar op diverse materialen, QR codes kunnen GLN codes, e-mailadressen, sms berichten, telefoonnummers, teksten en website adressen bevatten. Groot voordeel ten opzichte van de 1D barcode is het aantal tekens dat in de QR-code kan worden opgenomen, maximaal 7089 tekens (1D barcode max. 48 tekens).  

QR codes kunnen onder diverse hoeken worden gescand. Er zitten namelijk drie positie detectie vlakken in. QR codes bevatten zowel verticale als horizontale informatie, dit in tegenstelling tot de 1D code die alleen verticale informatie bevat. Ook als een QR code beschadigd is kan deze veelal nog worden gelezen. In de code kan extra informatie worden gedaan die fouten kunnen herkennen maar ook corrigeren.

LDV CAAC start op haar locatie in Naaldwijk met een pilot voor haar distributie diensten. CAAC gebruikt hiervoor nieuwe PDA's voorzien van scansoftware die draait op het Android OS. De gemaakte scan (informatie) van de koper locatiecode en kweker QR-code worden door de PDA automatisch verzonden (via 3G of Wifi) naar een cloud-server. Vanaf de cloud-server wordt het logistiek ondersteunend systeem ILOS en de Flowertrack dienst Track&Trace gevoed.

SIDIbon is onderdeel van het online Flowertrack platform, u kunt de SIDIbon gratis aanmaken op SIDIBON.NL

QR-code info